tiistai 7. heinäkuuta 2015

Missä ollaan nyt

Lupaan kirjoittaa tarkemmin tapahtumia auki tältä viimeiseltä puolelta vuodelta, mutta ajattelin tehdä vähän itsellekin helpotukseksi tiivistelmää tilanteesta.

Kotimme paloi asuinkelvottomaksi 14.11.2014 klo neljän aikaan aamuyöllä. Palo sai alkunsa yläkerrassa elokuvahuoneesta, tarkemmin palosyyntutkija jäljitti läppärin laturin virtajohdon muuntajan sisältä löysän liitoksen, joka pääsi sytyttämään palon.

Palo oli todella raju, parissa minuutissa täyden palamisen vaiheessa.

Savuvahingot talossa olivat 100%, vettä oli sammutusvesien lisäksi vuotanut rikkoontuneesta patteriverkoston putkesta palohuoneessa. Yläkerta tuhoutui täysin.

Meillä oli vakuutukset täydestä arvosta sekä talolle että irtaimistolle.

Vakuutusyhtiö hankki paikalle purkufirman sekä ulkopuolisen konsultin valvomaan ja suunnittelemaan korjaustöitä.

Meille lupailtiin ensin, että pääsemme muuttamaan takaisin kahden kuukauden päästä, sitten kolme, sitten puoli vuotta ja nyt mitään arviota ei enää ole.

Emme ole saaneet vahinkoon liittyen korjaussuunnitelmaa tänäkään päivänä. Vakuutusyhtiön palkkaaman konsultin pätevyys ei riitä toimimaan pääsuunnittelijana eikä täten tekemään korjaussuunnitelmaa. Vakuutusyhtiö haluaa edelleen pitää kiinni siitä, että konsultti tekee suunnitelman. Konsultti on meille kertomansa mukaan ilmoittanut jo talvella vakuutusyhtiölle, ettei hänellä riitä projektissa vaadittu pätevyys.

Olemme palkanneet itse kaksi eri asiantuntijaa tekemään raporttia vaadituista toimenpiteistä, ensin pari viikkoa palon jälkeen ja nyt kesäkuussa mikrobimittauksia vahinkojen laajuuden arvioimiseksi. Lisäksi olemme joutuneet käyttämään lakimiestä apuna vaatiessamme kirjallista selvitystä vakuutusyhtiöltä töiden viivästymiselle sekä korjaustöiden välittömälle jatkamiselle viivästyskorkojen uhalla. Saimme vain lakimiehen kautta suullisen vastauksen, että työ on valitettavasti viivästynyt ja konsultti painostetaan pian jatkamaan töitä tai voimme myös ottaa kertakorvauksen.

Olemme saaneet toukokuun lopussa konsultin tekemän korjausselosteen, ei suunnitelman. Tämä seloste on niin puutteellinen, ettemme tee sillä yhtään mitään. Tästä on laitettu huomautusta vakuutusyhtiölle, mutta emme ole saaneet mitään vastausta.

Kuivatuksia ei ole tehty tähän päivään mennessä, vaan vahingosta johtuvat vedet ovat kuivaneet talon rakenteisiin.

Emme edelleenkään tiedä talossa olevien sähkölaitteiden kohtalosta, tai kuinka talossa hajukuormassa ja noki-sekä vesivahinkoa kärsineet kiintokalusteet aiotaan korvata.

Joka kuukausi vahingosta alkaen meillä on 600-800 euroa ylimääräisiä kuluja vakuutusyhtiön kulukorvauksien lisäksi (vakuutusyhtiö korvaa vain 85% ylimääräisistä kuluista, esimerkiksi sijaisasuminen).

Talolla ei ole tapahtunut mitään joulukuun jälkeen.





Kuvia talosta ennen paloa.




3 kommenttia:

  1. Hei! Luin tilanteestanne kalevasta! Meidän talo paloi marraskuussa 2013 Oulussa. Oma kokemuksemme onneksi oli aivan toisenlainen :korvausten ja korjauksen puolesta kaikki meni kuten pitääkin! Jos haluat, laita sähköpostia niin voin kertoa lisää? Osoite on mari.makit89@gmail.com Hurjasti tsemppiä kamalaan tilanteeseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei!
      Kiitos! Laitan viestiä huomenna.

      Poista
    2. Hei! Mitä teille kuuluu nyt? Oli kuin omaa tekstiä lukisi! Talomme paloi 27.5.16.. Haluaisin keskustella kanssasi vakuutusyhtiön toimista, kovin kuulostaa tutulle!
      astarajala@hotmail.com

      Poista